milivolt electronics world news Trk_i_adamlarna_\'terrist\'_muamelesi_iddias-didimhaber.net
22-12-2015

Trk i adamlarna \'terrist\' muamelesi iddias

Trk_i_adamlarna_\'terrist\'_muamelesi_iddias

Ticaret ve seyahat için Tayland’a giden Aydnl 2 i adam, transit geçi yaptklar Singapur ve Tayland havaalanlarnda terörist muamelesi gördüklerini savundu. Türk pasaportunu gören Singapur polisinin kendilerini saatlerce sorguladn, parmak izlerini aldklarn ve gözlerinin fotorafn dahi çektiklerini belirten i adamlar, \"Türk vatanda olduumuz için bize terörist muamelesi yapld.\" dedi.

Psikolojik bask gördüklerini söyleyen i adam Hüsnü Çankaya, sadece Türk vatanda ve Müslüman olduklar için terörist muamelesi gördüklerini vurgulad.
Birçok ülke gezdiini ancak ilk kez böyle bir durumla karlatn ifade eden Çankaya, bu uygulama için gerekenin yaplmas gerektiini söyledi. 

Singapur Havaalan\'nda cep telefonuyla az da olsa gizli çekim yapan Çankaya, reklamc Merter Çelik\'le yaadklarn Cihan Haber Ajans\'na (Cihan) anlatt. Hong Kong’a hem ticaret hem de gezi için gittiklerini belirten Çankaya, unlar kaydetti: “Türkiye’den Singapur havayoluyla uçtuk. Singapur’da indik. Ben i adamym Nazilli de. Hem i, hem ticari hem 10 günlük gezi düündük. Singapur Havaalan\'nda indiimizde bize terörist muamelesi yaptlar. Herkes pasaport kontrolünden geçerken, bizim Türk pasaportlara sra gelince kendi aralarnda bir eyler görütü polisler. Bizi 2 kii aldlar baka bir birime götürdüler. Biz 1 saate yakn bekledik. Giderken 50-60 kii Türk vard yan ekilde onlar da aldlar, onlar da sorgudan geçirdiler. 

\'SZN ORADA ID VAR, BURADA DA PATLATIYORLAR\'

Bekledikten sonra neden diye sorduumuzda, siz Türk’sünüz, Müslümansnz, siz teröristsiniz, o yüzden sizi, Suriye vatanda, Irak vatanda ran vatandalarna bu ekilde aratyoruz. Terör, terör diyorlar, teröristsiniz diyorlar resmen bize. Ondan sonra bize izin çkt. Uçakla oradan Tayland Phuket’e uçtuk. Orada da ayn ekilde sraya girdik. Yine ayn ekilde pasaport kontrolünde ayn muameleyi gördük. 5. dünya ülkesi mi, desem ne desem. Burada bizi yine sorguladlar. Dönü biletimiz Singapur olmasna ramen bize zorla uçak bileti aldrdlar. Bavullarmz incelediler. \'Neden bize bunu yapyorsunuz?\' diye sorduumuz yetkililer, \'siz Müslümansnz, siz Türk’sünüz. Sizin orada ID var. Burada da kendini patlatyor\' diyerek, bizi orada aaladlar. Yanmdaki arkada ngilizceyi biliyordu, ben bilmiyordum. irin görünmeye çaltk hep.” dedi.

\'TÜRKYE CUMHURYET VATANDAINI TERÖRST OLARAK BLYORLAR\'

Phuket’e ticaret yapmak için örnek olarak akülü kaykay aldklarn ancak Singapur Havaalan\'nda bunlar geçirmek için de çok uratklarn, cihazlarn bataryalarn havaalanndan geçiremediklerini belirten Çankaya, u ifadeleri kulland: “Dönü için yine Singapur’a geldiimizde yine ayn muameleyle karlatk. Hani deniyordu ya, biz Türkiye Cumhuriyeti vatandayz, tüm dünya bizi biliyor. Evet biliyor ama terörist olarak biliyorlar bizi. Bizi iddetli sorguya aldlar. Biz her eyimiz ibraz ettiimiz halde ayr ayr sorgudan geçtik. Ayr ayr sorguya çektiler. Bizim parmak izlerimiz alnd, gözlerimizden fotoraf çektiler türlü rezaleti yaadk. Acaba biz tatile mi geziye mi gittik yoksa terörist muamelesi görmek için mi gittik anlayamadk. Bu durumlarn böyle olmasndan ikayetçiyiz, bununla ilgili gereinin yaplmas lazm. Türk pasaportunu gösterdiiniz anda, \'Come come\' diyor, sorgudan geçiriyorlar. Ben ömrümde ilk kez böyle bir ey yaadm. O kadar ülke gezdim, yanmzda ABD vatanda vard. O sallana sallana geçti ama biz geçemedik. \'Türk, Suriye, Irak ve ran vatandalarna bu ekilde davranyoruz\' dediler. Bizim suçumuz Müslüman olmak, Türk olmak. Bize resmen ID’i destekliyorsunuz dediler. Sakalm da olsa tamamen orada kalacaktr.”

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..